A Marcali-hát dombjaira-völgyeire simuló falucska békességét, csendjét nem zavarja az átmenő forgalom. Egyetlen műútját csak az veszi igénybe, akit Gadányba vezet a célja. A házak között sétálva mászhatunk kaptatót, és óvakodhatunk lejtőn. A mélyebb részeket a berekfák és a hozzájuk tartozó aljnövényzet uralja, fentebb akác, gyertyán és a megfogyatkozott bükk magasodik. A rókagomba, a galambgomba és a vargánya meglelése nyújt elfoglaltságot a gombakeresőknek.

A Felső-hegy, az Alsó-hegy és az Új-hegy a helyi gazdák szőlőtőkéit táplálja, akik attól sem zárkóznak el, hogy gulyáspartira, borkóstolóra vendégeket fogadjanak. A környéken a Tapsony és Vidéke Petőfi Vadásztársaságé a vadászati jog, 10.000 hektáros területén évente 150 vaddisznót, 50 szarvast lőnek ki. Könnyű és közepes sétákat, kerékpáros vagy lovastúrákat kínáló földutakon több szomszédos település látnivalóival ismerkedhetünk. Délre indulva a Gadányi-patak völgyét őriző Szent Vendel-szobor áll utunkba, 1911 óta vigyázza a tájat. A Csík-réti forrás egykor halastavat táplált, és friss vízzel várta a mezei munkásokat. A közeli Mesztegnyő nemcsak védett építészeti emlékeit tárja a látogató elé - az erdei kisvasút a tájvédelmi körzet élővilágába is betekintést nyújt.

Szenyér - domborzatában rokon - képes visszaszaladni velünk a múltba. A falutól nyugatra a vadaskert és a Dámvadas-rét az uraság vadászterülete volt. Ha a "Királyi Szakácsok Nyomdokán" haladunk, öt kilométer elegendő Nagyszakácsi eléréshez, melynek augusztusi gasztronómiai rendezvénye már európai hírű. Hamar elérhető a szőcsénypusztai Véssey-kastély parkja és a városi kulturális és szórakoztató programokat kínáló Marcali.