0962018. július 21-én (szombaton) 12. alkalommal került sor Gadányban a „Kukoricás ételek fesztiváljára” és a Falunapra.

Nagy örömünkre rekord számú (14) csapat nevezett a főzőversenyre, melyet Biró Norbert a megyei közgyűlés elnöke nyitott meg. Szintén Ő nyitotta meg- a szülein keresztül Gadányhoz  kötődő- Landi Vivien festő kiállítását. A csapatok közel 30 féle nagyon változatos, finom, ötletes étellel „terhelték meg” a tíz tagú zsűri gyomrát.

A falunap is a szokottnál ünnepélyesebb volt, mert a településünk ebben az évben ünnepli fennállásának 825-ik évfordulóját. Ebből az alkalomból a képviselő testület Bibó János Erdélyi származású fafaragóval egy Székelykaput készítettet, melyet  Móring József Attila országgyűlési képviselő adott át és Galambos Ferenc plébános áldott meg. A szép számú résztvevőt a nap során a környező települések nyugdíjas klubjain túl többek között a Royal Dance-Sings, a Marcali 3 Tenor, a Baglas Néptánc Együttes szórakoztatta. A nap sztárvendége pedig az IRIGY HÓNALJMIRIGY együttes volt, akik az egész napos jó időt követő szakadó eső ellenére nagyon jó műsorral kedveskedtek a közönségnek. A nap záró programja a tűzijáték volt.

Ahhoz, hogy ez a rendezvény ilyen jól és zavartalanul lezajlott nagyon sok segítőre és támogatóra volt szükség. Ezért köszönetemet fejezem ki minden segítő munkatársnak és támogatónknak.

Ősz János
polgármester

Fotók az eseményről

Polgármesteri köszöntő

Tisztelt Látogató!

polgarmesterMegtisztelő számunkra figyelme és érdeklődése történelmi értékű településünk iránt.
Reméljük, az itt található információk hasznára válnak, a honlap böngészése kellemes élményt jelent majd az Ön számára.
Bízunk abban, hogy az itt található információk és képek felkeltik érdeklődését, és ha még nem járt nálunk, hamarosan személyesen is köszönthetjük településünkön, vagy visszatér hozzánk, amennyiben igen.

Ősz János
polgármester

e-ÜGYINTÉZÉS

...Elugy

DIT

uj magyarorszag

videkunkajovonk